Drage Reiki

DRAGE KI REIKI

Ingen vet egentlig hvor dragen kommer fra. Dragen ser ut som en kombinasjon av mange dyr. For det kinesiske folk, var dragen visuelt sammensatt av deler fra ni dyr: hornet av en hjort; hodet av en kamel; øynene til en djevel, halsen av en slange, og magen av en stor hjertemusling, skjell av en karpe, klørne på en ørn; potene av en tiger, og ørene av en okse. Den kinesiske ordet for drage er i latinske bokstaver som enten lunge eller lang.
 I Kina ble dragen ble sett på å ha store krefter som tillot dem å lage regn og å kontrollere flom (ved å slå med halen i elva, som åpnet seg og dermed avledet flomvannet) og den ble sett på å kunne transpore mennesker til de himmelske sfærer etter døden. 
Også i Kina , ble dragen et symbol på den naturlige verden , tilpasningsdyktighet , og transformasjon . Når to drager er plassert sammen, snudd vekk fra hverandre, symboliserer de evigheten via den berømte Yin – Yang.

Kinesiske keisere tror at de er virkelige drager og sønner i himmelen. Derfor er sengene de sover på kalt dragens senger, tronen kalt dragen sete, og keiserens seremonielle kjoler kalt drage kapper.

 Tidligere tro i det kinesiske folk var at dragen var en gud som nedfelte vilje og idealer til det kinesiske folket. Det sies at dragen er en stor – skalert reptil, som kan bli mørk eller lys, stor eller liten, lang eller kort, og kan fly inn i himmelen på våren og lever under vannet på høsten. Det ser ut til at dragen er i stand til å gjøre nesten alt. Tradisjonelt er dragene regnet som ansvarlige for nedbørsmengder i kinesisk kultur. De har makt til å bestemme hvor og når man skal ha regn. De mener kongene i vann drager bor i drage palasser under havene. Den kinesiske tegn for dragen vises under Yin og Shang -dynastiene (fra det 16. til det 11. århundre f.Kr., den perioden med de tidligste kinesiske hieroglyfer), mellom inskripsjoner på bein og skilpaddeskjold. Disse inskripsjonene avbildet en hornet reptil, tenner, skjell og noen ganger labber også. Symbolet på dragen representerer gryende dag.

Drager er omtalt som den guddommelige mytiske skapning som bringer med seg ultimate overflod, velstand og lykke.

Dragen symboliserer makt og fortreffelighet, tapperhet og dristighet, heltemot og utholdenhet, adel og guddommelighet. En drage beseirer hindringer inntil suksessen er dens. Den er energisk, avgjørende, optimistisk, intelligent og ambisiøs.

I motsetning til de negative energier forbundet med vestlige drager, er østens drager vakre, vennlige og kloke. De er engler i Østen. I stedet for å bli hatet, er de elsket og dyrket.

Templer og helligdommer har blitt bygget for å hedre dem, for de kontrollerer regn, elver, innsjøer og hav. Mange kinesiske byer har hellige steder der mennesker bruker å brenne røkelse og be til dragene. Den svarte dragens offer sted, i nærheten av Peking, var reservert for keiserinnen og hennes hoff. Spesielle gudstjenester fant sted der på den første og femtende i hver måned. Dragens helligdommer og altere kan fortsatt sees i mange deler av Østen. De er vanligvis langs strendene og elvebredder, fordi de fleste av Østens drager lever i vann. Det berømte øy templet (The Isle of the Temple), i Japan, har blitt et kjent stoppested for pilegrimer som mediterer og ber til drager. Både mannlige og kvinnelige drager har paret seg med mennesker.

Deres etterkommere ble gode herskere. Den japanske keiser Hirohito spores tilbake 125 generasjoner til Princess Fruitful Jewel, datter av en drage konge i vannet. Keisere i mange asiatiske land hevdet å ha drage forfedre. Dette gjorde dem så stolt, at alt de brukte var dekorert med drager og beskrevet i form av dragen: drage – tronen, drage – kappe, drage – seng, drage – båt.

Å kalle en keiser » drage – ansikt» var et suverent kompliment. Mennesker mente at herskere kunne forandre seg til drager. For hundrevis år siden skjulte japanske keisere seg bak bambus gardiner når besøkende kom. Alle som våget å titte ble dømt til døden.

Alt som er koblet mot Østens drager er velsignet. Dragens år, som finner sted omtrent hvert 12 år, er heldig. Dagens Orientalske astrologer hevder at barn født i løpet av dragens år nyter helse, rikdom, og lang levetid.

Drager er så kloke at de har vært kongelige rådgivere. Rundt år 1300 tilbrakte en Kambodsjanske konge sine netter i en gyllent tårn, hvor han konsultert med den virkelige herskeren av landet en ni -hodet drage. Østens drager er forfengelig, selv om de er kloke. De blir fornærmet når en hersker ikke følger deres råd, eller når folk ikke respektere deres betydning. Derfor kan de enten slutte å lage regn og forårsake vannmangel, eller de puster svarte skyer som bringer stormer og oversvømmelser. Små drager gjør mindre ugagn, som for eksempel å la taket lekke, eller forårsake at ris blir klissete. Folk sender opp fyrverkeri og bærer enorme papir drager i spesielle parader. De lager også drage lignende båter og setter dem i vannet alt for å behage og tilfredsstille sine drager.

Dragen er også essensen av livet, i form av sin himmelske pust, kjent for mange som sheng chi. Den gir liv og skjenker sin makt i form av årstidene, og bringer vann fra regn, varme fra sol, vind fra havet og jord fra jorden. Dragen er den ultimate representasjon av styrkene til Moder Jord. Den største guddommelige kraft på jorden.

Dragen er ofte sett på som et symbol på guddommelig beskyttelse og årvåkenhet.

Den regnes som den høyeste vesener blant alle skapninger. Den har evnen til å leve i havet, fly opp på himmelen og kveilet opp i landet i form av fjellene. Ved å være det guddommelige mytiske dyr, kan dragen ta bort vandrende onde ånder, beskytte uskyldige og skjenke sikkerheten til alle som holder på dens emblem. Den kinesiske dragen det ultimate symbolet for god skjebne (lykke).

På den åndelige vei symboliserer dragens energier makt til å kjempe mot ondskap og vilje til å beskytte folk. Det er den virkelige energien i åndelige kriger, en kriger av lys som kontinuerlig bekjemper ondskap, mørke, eller de som lar det bli mørkt. Drage KI energien forvandler ånd på høyeste nivå og bringer beskyttelse mot onde ånder. Drage KI bringer fysisk og åndelig styrke. I kampsporten representerer dragens makt, makt til å dominere det onde og kontroll av KI.